Следвайте Гласове в Телеграм27,5 млн. лв. за подпомагане на аграрния сектор

...
Следвайте Гласове в Телеграм27,5 млн. лв. за подпомагане на аграрния сектор
Коментари Харесай

Денков: Осигуряваме 47,5 милиона лева за земеделски производители

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" 27,5 млн. лева за подкрепяне на аграрния бранш отпуска през днешния ден Министерският съвет. Заедно с още 20 млн. лева, които към този момент са дадени от Държавен фонд „ Земеделие “ кабинетът обезпечава общо 47,5 млн. лева за подкрепяне на най-малките аграрни производители в бранш „ Животновъдство “, включително на пчелен мед, и в бранш „ Растениевъдство “. По този метод държавното управление извършва едно от обещанията, поети към земеделските производители с меморандума, подписан на 20 септември т.г. сред Министерския съвет, министерствата на финансите и на земеделието и храните и инициативния комитет за осъществяване на общонационален аграрни митинг. " Това разгласи през днешния ден министър председателят акад. Николай Денков преди постоянното съвещание на кабинета.

Отделно от това през днешния ден държавното управление отпуска 16 млн. лева за подкрепяне основно на дребни и междинни аграрни производители, които употребяват напояване.

„ Тези средства покриват 80% от цената на водата, т.е. стопаните ще заплащат единствено 20% “, посочи министър-председателят.
Също през днешния ден кабинетът извършва още една договореност от меморандума, подписан с протестиращите аграрни производители.

Той изпраща писмо до европейския комисар по селско стопанство Януш Войчеховски, с което упорства да се отстрани таванът за подкрепяне в аграрния бранш във връзка със усложненията, провокирани от войната в Украйна.

„ Проведохме предварителни диалози с ръководителя на Европейската комисия, имаме решение на Министерския съвет, тъй че с това писмо официализираме процедурата, с която желаеме този таван да отпадне и да могат да бъдат разпределени средствата “, изясни министър председателят.

Държавата продължава да работи и по останалите точки в съглашението със земеделските производители, увери министър-председателят Дянков.

Инфо: epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР